Bábovka s kousky čokolády
13.03.2019
Nejraději peču bábovky! Zkouším je na všechny možné způsoby a tentokrát mám pro Vás recept na bábovku s podmáslím. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po citrónu a decentně sladká :-).
Doporučuje: Týna
Doba přípravy: 10 min příprava, 55 min pečení
Počet porcí: 1 větší bábovka
Suroviny:
- 170 g třtinového cukru,
- 140 g řepkového oleje,
- 3 šťastná vejce (žloutky/bílky),
- 1 vanilkový cukr (bio Amylon),
- nastrouhaná kůra z jednoho bio citrónu,
- 200 g špaldové mouky,
- 180 g BZL mouky,
- 1 PrDoPeč (Amylon),
- 1/2 lžičky jedlé sody,
- 1 lžička soli,
- 500 g podmáslí,
- 70 g nasekané hořké čokolády.
Postup:
V míse ušleháme do pěny žloutky, cukr, olej a citrónovou kůru. Přidáme další ingredience (kromě čokolády) a dobře promícháme. Na závěr smícháme směs s našlehanými bílky a jemně vmícháme nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 150°C tak 55 minut.