Bábovka s kousky čokolády

13.03.2019

Nejraději peču bábovky! Zkouším je na všechny možné způsoby a tentokrát mám pro Vás recept na bábovku s podmáslím. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po citrónu a decentně sladká :-).

Doporučuje: Týna

Doba přípravy: 10 min příprava, 55 min pečení

Počet porcí: 1 větší bábovka

Suroviny:

  • 170 g třtinového cukru,
  • 140 g řepkového oleje,
  • 3 šťastná vejce (žloutky/bílky),
  • 1 vanilkový cukr (bio Amylon),
  • nastrouhaná kůra z jednoho bio citrónu,
  • 200 g špaldové mouky,
  • 180 g BZL mouky,
  • 1 PrDoPeč (Amylon),
  • 1/2 lžičky jedlé sody,
  • 1 lžička soli,
  • 500 g podmáslí,
  • 70 g nasekané hořké čokolády.

Postup:

V míse ušleháme do pěny žloutky, cukr, olej a citrónovou kůru. Přidáme další ingredience (kromě čokolády) a dobře promícháme. Na závěr smícháme směs s našlehanými bílky a jemně vmícháme nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 150°C tak 55 minut.