Blog

aneb co je nového :-)


Flapjacky

13.05.2019

Flapjack se stal oblíbenou pochoutkou v naší rodině. Po první domácí várce se zaprášilo a moji "odborníci" tvrdí, že tento je nejlepší. Ačkoli je nasládlý, není potřeba ani špetka cukru, nedrolí se a je ideálním dobíječem energie.

Můj třetí tip na rostlinné mléko, které zvládnete jednoduše vyrobit, je z máku. Mák je výborným zdrojem vápníku, vitamínu E, železa, hořčíku, draslíku a fosforu. Makové mléko je pro člověka mnohem lépe stravitelné než mléko kravské a má pozitivní účinky na zlepšení kvality vlasů, nehtů a pleti.

Nejraději peču ze špaldové a pohankové mouky. V tomto koláči kombinuji obě dvě, chutná naprosto skvěle. Zmizel mi z kuchyně za den :-D a v rodině dostal hodnocení 5/5 :-).

Po delší odmlce přidávám další recept - čokoládový perník! Je rychlý, vláčný a bez lepku ;-).

Tyto domácí zdravé tyčinky jsou skvělou volbou k snídani nebo ke svačině :-). Tentokrát jsem nepoužila ani žádný cukr, o sladkou chuť se postará jablečné pyré a datle.

Tento recept jsem zkusila prvně a vyšel na jedničku :-). Veganský koláč s ovocem je křupavý, nadýchaný a hodně vláčný. Šel by upravit i do čistě BZL varianty (pouze BZL mouka, mandlové mléko a do drobenky BZL ovesné vločky).

Nejraději peču bábovky! Zkouším je na všechny možné způsoby a tentokrát mám pro Vás recept na bábovku s podmáslím. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po citrónu a decentně sladká :-).