Koláč s křupavou drobenkou

20.03.2019

Tento recept jsem zkusila prvně a vyšel na jedničku :-). Veganský koláč s ovocem je křupavý, nadýchaný a hodně vláčný. Šel by upravit i do čistě BZL varianty (pouze BZL mouka, mandlové mléko a do drobenky BZL ovesné vločky).

Doporučuje: Týna

Doba přípravy: 15 min příprava, 50 min pečení

Počet porcí: 1 koláč

Ingredience:

  • 250 g špaldové mouky,
  • 125 g BZL mouky,
  • 100 g třtinového cukru,
  • 1 PrDoPeč,
  • 500 g nastrouhaných jablek,
  • 100 ml řepkového oleje,
  • 200 ml rostlinného mléka (ovesné, mandlové atd.).

Drobenka:

  • 6 lžic jemných ovesných vloček,
  • 2 lžíce strouhaného kokosu,
  • 2 lžíce rýžového sirupu.

Postup:

Oloupaná a nastrouhaná jablka smícháme se zbytkem surovin. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Navrch poklademe ovoce (já použila mražené jahody, hodila by se i jablka, hrušky atd.) Koláč posypeme drobenkou a pečeme 50 minut na 150 stupňů.