Koláč s křupavou drobenkou
20.03.2019
Tento recept jsem zkusila prvně a vyšel na jedničku :-). Veganský koláč s ovocem je křupavý, nadýchaný a hodně vláčný. Šel by upravit i do čistě BZL varianty (pouze BZL mouka, mandlové mléko a do drobenky BZL ovesné vločky).
Doporučuje: Týna
Doba přípravy: 15 min příprava, 50 min pečení
Počet porcí: 1 koláč
Ingredience:
- 250 g špaldové mouky,
- 125 g BZL mouky,
- 100 g třtinového cukru,
- 1 PrDoPeč,
- 500 g nastrouhaných jablek,
- 100 ml řepkového oleje,
- 200 ml rostlinného mléka (ovesné, mandlové atd.).
Drobenka:
- 6 lžic jemných ovesných vloček,
- 2 lžíce strouhaného kokosu,
- 2 lžíce rýžového sirupu.
Postup:
Oloupaná a nastrouhaná jablka smícháme se zbytkem surovin. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Navrch poklademe ovoce (já použila mražené jahody, hodila by se i jablka, hrušky atd.) Koláč posypeme drobenkou a pečeme 50 minut na 150 stupňů.