Blog

aneb co je nového :-)


Při neděli přišla vhod trocha odpočinku a chuť na sladké. A tak tu je hruškový koláč :-).

Máme pro Vás další recept na rychlou a zdravou mňamku :-). Skvělá volba ke snídani, svačince či jen k odpolední kávičce.

Vláčná svačinka anebo i výživná snídaně :-). Tohle jsou ty nejlepší sušenky, které jsem doposud zkoušela. Už po dopečení mi zmizela půlka z talíře :-D. Prostě se jich nemůžu nabažit. Jsou skvělou alternativou ke klasickým musli tyčinkám, které koupíte v obchodu. K snídani doporučuji namazat arašídovým máslem, je to nebesky dobré.

Další recept na mléko bez laktózy. Je snadné, rychlé a levné. S kupovanými ovesnými mléky se nedá srovnat. V ledničce vydrží až 5 dní v plastové/skleněné lahvi.

Dýně nepatří jen do polévek a slaných jídel, sladkých receptů existuje také spousta. V tomto výborném koláči je dokonce dýně nakrájená pouze na kostičky, nikoli nastrouhaná. Ale žádný strach, málokdo dýni v koláči podle chuti odhalí.

Mám pro Vás další bábovkové těsto :-). Tento recept je akorát tak sladký díky velkému podílu mrkve a jablíček. Dezert chutná lahodně, šťavnatě a když ochutnáte jeden muffin, šáhnete určitě po dalším :-D.

Protože rády mlsáme a zakazovat si to nemá smysl, snažíme se alespoň mlsat zdravě. Dnes jsem si pro Vás připravila ovesné sušenky bez přidaného cukru a mouky. Jsou rychlé a k odpolední kávě naprosto dokonalé. Já sušenky peču většinou ve dvou až třech příchutích, ale můžete si zvolit jen jednu a o to rychlejší bude výsledek :-).

Mám pro Vás tip na domácí rostlinné mléko z mandlí. Sama už kravské mléko vůbec nepoužívám a vše nahrazuji mlékem rostlinným. Kupovaná rostlinná mléka jsou dost předražená a obsahují zbytečné přísady jako cukr, sůl, stabilizátory a po mandlích ani památky. Takže níže máte recept na krémové a podle mě chuťově nejlepší rostlinné mléko :-).

Kromě sladkého pečení ráda také experimentuji s polévkami, nejlépe zahuštěnými :-). Tak mám pro Vás první recept na výborný zeleninový krém.

Cottage bulky

29.01.2019

Abychom nepekly pořád jen sladké, dnes jsem se pustila do mých oblíbených Cottage bulek. Jsou skvělou a plnohodnotnou náhradou běžného pečiva. Výhodou je, že jsou velmi rychlé, a můžete si udělat velikosti, které Vám budou vyhovovat.