Košík
0
0,00 Kč
Kromě sladkého pečení ráda také experimentuji s polévkami, nejlépe zahuštěnými :-). Tak mám pro Vás první recept na výborný zeleninový krém.
Doporučuje: Týna
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 7 porcí
Suroviny:
Postup:
Na řepkovém oleji (kupuji stáčený z Jasmínku v KH) necháme zesklovatět červenou cibulku. Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené batáty, mrkev a cca litr vody (zelenina je ponořená). Vhodíme 1 kostku bio bujónu a ovesné vločky, aby polévka lépe zhoustla. Lehce osolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme vařit, dokud zelenina nezměkne. Přidáme všechna koření, necháme 5 minut vařit. Zbývá už jen přidat zakysku a vše dokonale rozmixovat "tyčákem" na jemný krém. Na závěr nasekáme petržel a ozdobíme na talíři.