Banánové sušenky

18.02.2019

Vláčná svačinka anebo i výživná snídaně :-). Tohle jsou ty nejlepší sušenky, které jsem doposud zkoušela. Už po dopečení mi zmizela půlka z talíře :-D. Prostě se jich nemůžu nabažit. Jsou skvělou alternativou ke klasickým musli tyčinkám, které koupíte v obchodu. K snídani doporučuji namazat arašídovým máslem, je to nebesky dobré.

Doporučuje: Týna

Doba přípravy: 10 minut příprava, 15 minut pečení

Počet porcí: 16 sušenek

Suroviny:

  • 2 velmi zralé banány,
  • 200 g jemných ovesných vloček,
  • 100 ml rostlinného mléka (mandlové aj.)
  • 2 lžíce arašídového másla,
  • 1 lžíce mleté skořice,
  • 1 lžíce medu.

Postup:

Banány rozmačkáme vidličkou doměkka. Přidáme zbývající ingredience a promícháme. Velkou lžící tvoříme malé placičky a skládáme na pečící papír. Pečeme 15 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí naskládáme sušenky do uzavíratelného boxu a skladujeme až 5 dnů v lednici.