Banánové sušenky
18.02.2019
Vláčná svačinka anebo i výživná snídaně :-). Tohle jsou ty nejlepší sušenky, které jsem doposud zkoušela. Už po dopečení mi zmizela půlka z talíře :-D. Prostě se jich nemůžu nabažit. Jsou skvělou alternativou ke klasickým musli tyčinkám, které koupíte v obchodu. K snídani doporučuji namazat arašídovým máslem, je to nebesky dobré.
Doporučuje: Týna
Doba přípravy: 10 minut příprava, 15 minut pečení
Počet porcí: 16 sušenek
Suroviny:
- 2 velmi zralé banány,
- 200 g jemných ovesných vloček,
- 100 ml rostlinného mléka (mandlové aj.)
- 2 lžíce arašídového másla,
- 1 lžíce mleté skořice,
- 1 lžíce medu.
Postup:
Banány rozmačkáme vidličkou doměkka. Přidáme zbývající ingredience a promícháme. Velkou lžící tvoříme malé placičky a skládáme na pečící papír. Pečeme 15 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí naskládáme sušenky do uzavíratelného boxu a skladujeme až 5 dnů v lednici.