Domácí mandlové mléko
Mám pro Vás tip na domácí rostlinné mléko z mandlí. Sama už kravské mléko vůbec nepoužívám a vše nahrazuji mlékem rostlinným. Kupovaná rostlinná mléka jsou dost předražená a obsahují zbytečné přísady jako cukr, sůl, stabilizátory a po mandlích ani památky. Takže níže máte recept na krémové a podle mě chuťově nejlepší rostlinné mléko :-).
Doporučuje: Týna
Doba přípravy: 6 hodin namáčení a 5 minut přípravy
Počet porcí: 700 ml mléka
![](https://d80cecfdee.clvaw-cdnwnd.com/d237ded440f69d6a63348981d6022c5a/200000354-4c5394d4d2/51588403_380306162795941_2150397147655176192_n.jpg?ph=d80cecfdee)
Suroviny:
- 1 hrnek blanšírovaných mandlí (200 g),
- voda (700 ml),
- pro dochucení: skořice, datle, javorový sirup.
Postup:
Mandle namočíme minimálně na 6 hodin (nejlépe přes noc) do misky s vodou. Scedíme je, zalijeme 3 hrnky vody. Můžete přidat skořici a nějaké sladidlo pro lepší chuť. Mixujeme tak dlouho, dokud nebude mléko jemné. Poté tekutou směs scedíme a nalijeme do vzduchotěsné skleněné/plastové nádoby s víčkem a uchováváme v lednici po dobu cca 5 dní. Užíváme jako přísadu do smoothieček, kaší a dezertů.