Hruškový koláč
Při neděli přišla vhod trocha odpočinku a chuť na sladké. A tak tu je hruškový koláč :-).
Doporučuje: Šárka
Doba přípravy: 10 min příprava, 40 min pečení
Počet porcí: 10 kousků
Suroviny:
220 g špaldové mouky,
150 ml kefíru,
70 g medu,
2 pol. lžíce kokosového oleje (rozpuštěného),
2 pol. lžíce vody,
4 vejce,
3 čaj. lžičky PrDoPeče,
2 čaj. lžičky skořice,
2 hrušky,
hrst vlašských ořechů.
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků. V jedné misce vyšleháme sníh z bílků, v druhé misce žloutky a med. Pak přidáme vodu, olej a kefír. Za stálého míchání přisypeme mouku, prdopeč a skořici. Vše pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy. Navrch naskládáme plátky oloupaných hrušek a posypeme nasekanými ořechy. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 st.