Hruškový koláč

04.03.2019

Při neděli přišla vhod trocha odpočinku a chuť na sladké. A tak tu je hruškový koláč :-). 

Doporučuje: Šárka

Doba přípravy: 10 min příprava, 40 min pečení

Počet porcí: 10 kousků

Suroviny:

  • 220 g špaldové mouky,

  • 150 ml kefíru,

  • 70 g medu,

  • 2 pol. lžíce kokosového oleje (rozpuštěného),

  • 2 pol. lžíce vody,

  • 4 vejce,

  • 3 čaj. lžičky PrDoPeče,

  • 2 čaj. lžičky skořice,

  • 2 hrušky,

  • hrst vlašských ořechů.

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků. V jedné misce vyšleháme sníh z bílků, v druhé misce žloutky a med. Pak přidáme vodu, olej a kefír. Za stálého míchání přisypeme mouku, prdopeč a skořici. Vše pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy. Navrch naskládáme plátky oloupaných hrušek a posypeme nasekanými ořechy. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 st.