Cottage bulky
29.01.2019
Abychom nepekly pořád jen sladké, dnes jsem se pustila do mých oblíbených Cottage bulek. Jsou skvělou a plnohodnotnou náhradou běžného pečiva. Výhodou je, že jsou velmi rychlé, a můžete si udělat velikosti, které Vám budou vyhovovat.
Doporučuje: Šárka
Doba přípravy: 10 min příprava + 20 min pečení
Počet porcí: 4 bulky
![](https://d80cecfdee.clvaw-cdnwnd.com/d237ded440f69d6a63348981d6022c5a/200000352-c85b6c9537/50469272_601998560250099_6455096573259939840_n.jpg?ph=d80cecfdee)
Suroviny:
- 1 hrnek špaldové celozrnné mouky,
- 1 cottage
- 1/2 prášku do pečiva,
- 1 lžička medu,
- 1 vejce,
- sůl a semínka dle chuti (př. kmín, lněné semínko, slunečnice).
![](https://d80cecfdee.clvaw-cdnwnd.com/d237ded440f69d6a63348981d6022c5a/200000353-4d4ce4e445/50681722_2249525842002756_3158090191483174912_n.jpg?ph=d80cecfdee)
Postup:
Všechny ingredience (kromě semínek na posypání) smícháme dohromady. Těsto pořádně zpracujeme. Rukama lehce navlhčenýma ve vodě (aby se těsto nelepilo) vytvoříme cca 4 střední bochánky a odložíme na plech s pečícím papírem. Bochánky lehce potřeme olejem a posypeme semínky - já sypu vždy lněné semínko, slunečnici a lehce kmín. Pečeme cca 20 min na 180 stupňů.