Bezlepková bábovka se zakyskou

18.01.2019

Rychlá a nadýchaná bábovka! Povedla se hned na první pokus :-). A navíc je bezlepková a decentně sladká.

Doporučuje: Týna

Dobra přípravy: 15 minut příprava + 45 minut pečení

Počet porcí: 10-12 kousků

Suroviny:

  • 160 g másla,
  • 4 vejce (žloutky zvlášť),
  • 100 g třtinového cukru,
  • 400 g zakysané smetany,
  • 100 g bezlepkové mouky,
  • 100 g pohankové mouky,
  • 1/2 PrDoPeče (bezfosfátový Amylon),
  • 1 vanilkový cukr (Amylon),
  • špetka soli,
  • hrst mandlí nebo oříšků.

Postup:

Z cukru a žloutků ušleháme jemnou pěnu, přidáme máslo a šleháme dál. Poté přidáme mouku, zakysanou smetanu a zbytek surovin (mandličky naposledy). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170 stupňů cca 45 minut.