Bezlepkový kakaový chlebíček
			            
	22.07.2018
			        Tento recept jsem jednou zkusila a od té doby se u nás peče pravidelně. Za poslední dva měsíce jsem chlebíček pekla už asi po páté :-D Doma nám moc chutná a když přijdou kamarádky na návštěvu, tak jsou z této bezlepkové buchty nadšené a hned jim posílám recept :-)

Suroviny:
- 2 zralé banány,
 - 1/2 hrnku oleje (řepkový, olivový,..),
 - 1/2 hrnku třtinového cukru,
 - 1 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (zelená Jizerka),
 - 2 lžíce kakaa (bio z DMka),
 - 1 čajová lžička sody,
 - 1/2 PrDoPeče (Amylon),
 - špetka soli,
 - 1/2 hrnku vody,
 - hrst rozinek.
 
Z rozmačkaných banánů, oleje a cukru ušleháme jemnou pěnu. Poté přidáme všechny suché ingredience, vodu a rozinky. Do vysypané formy na biskupský chlebíček nalijeme těsto a dáme péct na cca 60 minut na 150 stupňů. Špejlí zkoušíme po 45 minutách pečení, zdali je buchta hotová.
