Bezlepkový kakaový chlebíček

22.07.2018

Tento recept jsem jednou zkusila a od té doby se u nás peče pravidelně. Za poslední dva měsíce jsem chlebíček pekla už asi po páté :-D Doma nám moc chutná a když přijdou kamarádky na návštěvu, tak jsou z této bezlepkové buchty nadšené a hned jim posílám recept :-)

Suroviny:

  • 2 zralé banány,
  • 1/2 hrnku oleje (řepkový, olivový,..),
  • 1/2 hrnku třtinového cukru,
  • 1 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (zelená Jizerka),
  • 2 lžíce kakaa (bio z DMka),
  • 1 čajová lžička sody,
  • 1/2 PrDoPeče (Amylon),
  • špetka soli,
  • 1/2 hrnku vody,
  • hrst rozinek.

Z rozmačkaných banánů, oleje a cukru ušleháme jemnou pěnu. Poté přidáme všechny suché ingredience, vodu a rozinky. Do vysypané formy na biskupský chlebíček nalijeme těsto a dáme péct na cca 60 minut na 150 stupňů. Špejlí zkoušíme po 45 minutách pečení, zdali je buchta hotová.