Citrónová bábovka

12.08.2018

Po delší pauze přidávám další recept na blog. Popravdě jsem během těch parných letních dnů neměla ani chuť cokoliv dělat, natož vařit a péct sladké v tom největším vedru. Jo a být k tomu ještě nachlazená 2 týdny (ANO, musela jsem si vybrat ty největší pařáky :-D) bylo úmorné. Ale venku máme už zase příjemně a já mám pro Vás další tip na bábovku. Zkusila jsem tentokrát svěží citrónovou příchuť :-).

Ingredience:

  • 1 a 1/4 hrnku třtinového cukru (Dry Demerara),
  • 1 a 1/4 hrnku rostlinného mléka,
  • 2/3 hrnku olivového oleje,
  • 1/4 hrnku čerstvé citrónové šťávy,
  • 3 lžíce nastrouhané citrónové kůry (z chemicky neošetřených citrónů),
  • 3 hrnky celozrnné špaldové mouky,
  • 1 a 1/2 hrnku strouhaného kokosu (v BIO kvalitě chutná mnohem lépe),
  • 2 lžičky PrDoPeče (Amylon),
  • 2 lžičky jedlé sody,
  • 1 lžička soli.

Ve větší míse smícháme cukr a citrónovou kůru a promačkáme rukama. Následně přidáme olej, mléko a citronovou šťávu a šleháme. Poté do směsi nasypeme mouku, PrDopeč, sůl, sodu a stále šleháme. Nakonec vmícháme strouhaný kokos. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku (já používám máslo a kokos) a pečeme na 150°C  asi 55 minut.