Cuketový chlebíček s dýňovými semínky

17.07.2018

Minulý týden putovala domácí cuketa do krémové polévky a tentokrát jsem zkusila zeleninovou buchtu :-D Sice se pekla přes hodinu, ale chutná výborně. Prostě decentně sladký, vláčný a zdravý dezert. A nebojte! Jako cuketa to opravdu nechutná.

Suroviny:

  • 3 hrnky špaldové mouky,
  • 3 lžičky mleté skořice (cejlonská z DMka),
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku,
  • 1 a 1/2 lžičky sody,
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva,
  • 1/2 lžičky soli,
  • 1 hrnek rostlinného mléka (nebo vody)
  • 1 lžička jablečného octa,
  • 1 hrnek třtinového cukru,
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje,
  • 3 lžíce mletého lněného semínka,
  • 2 hrnky nastrouhané cukety,
  • 1/2 hrnku dýňových semínek (nebo méně).

Ušleháme olej, mléko, cukr a lněné semínko. Do směsi vmícháme cuketu a dýňová semínka a přidáme všechny suché ingredience. Do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček nalijeme směs a dáme péct na 180 stupňů na 70-80 minut. Pomocí špejle zkoušíme, zdali je chlebíček uvnitř hotový.