Jablečný koláč se skořicí a rozinkami

30.03.2017

Minulý týden jsem zkoušela další recepturu na koláčovou formu. A musím říci, že tento se tak chuťově vydařil, že dlouho k mání nezůstal :-)

Na korpus:

  • 260 g špaldové mouky
  • 70 g bezlepkové mouky
  • 1/2 bezfosfátového prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • špetka soli, lžíce moučkového cukru
  • 60 ml vody

Na náplň:

  • 180 g třtinového cukru
  • 60 g špaldové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky bio citronové kůry
  • 1,2 kg loupaných jablek nastrouhaných na plátky
  • 150 g rozinek

Na drobenku:

  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 50 g másla

Suroviny na korpus smícháme, dle potřeby přidáme vodu a vymačkáme do koláčové formy. Připravíme si náplň z jablek, kterou nandáme na korpus a pečeme tak 40 minut na 150 stupňů. Mezitím si připravíme drobenku, kterou po uplynulém čase posypeme horký koláč a pečeme dalších 50 minut.

Čas strávený s přípravou tohoto koláče byl sice delší, ale výsledek stál za to ;-)