Jablečný koláč se skořicí a rozinkami
30.03.2017
Minulý týden jsem zkoušela další recepturu na koláčovou formu. A musím říci, že tento se tak chuťově vydařil, že dlouho k mání nezůstal :-)
Na korpus:
- 260 g špaldové mouky
- 70 g bezlepkové mouky
- 1/2 bezfosfátového prášku do pečiva
- 100 g másla
- špetka soli, lžíce moučkového cukru
- 60 ml vody
Na náplň:
- 180 g třtinového cukru
- 60 g špaldové mouky
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky bio citronové kůry
- 1,2 kg loupaných jablek nastrouhaných na plátky
- 150 g rozinek
Na drobenku:
- 100 g špaldové mouky
- 50 g třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 50 g másla
Suroviny na korpus smícháme, dle potřeby přidáme vodu a vymačkáme do koláčové formy. Připravíme si náplň z jablek, kterou nandáme na korpus a pečeme tak 40 minut na 150 stupňů. Mezitím si připravíme drobenku, kterou po uplynulém čase posypeme horký koláč a pečeme dalších 50 minut.
Čas strávený s přípravou tohoto koláče byl sice delší, ale výsledek stál za to ;-)