Malinové řezy
01.07.2018
Nastaly letní prázdniny a já mám pro Vás další buchtu. Dobrota z čerstvých malin ze zahrádky, která je vhodná ke snídani či k odpolední kávičce.
Mňamka i pro pány :-)
Těsto:
- 2 a 1/2 hrnku špaldové hladké mouky,
- 1 lžička sody,
- 1/2 PrDoPeč (Amylon),
- 1/2 lžičky soli,
- 150 g bílého jogurtu,
- 1/2 hrnku ovesného mléka,
- 1/2 hrnku řepkového oleje,
- 1/2 hrnku třtinového cukru,
- 1/2 hrnku strouhané hořké čokolády (nahrubo).
Malinová náplň:
- 2 hrnky domácích malin,
- 3 lžíce kukuřičného škrobu,
- 1/4 hrnku vody,
- 2 lžíce třtinového cukru.
V kastrůlku smícháme suroviny na malinovou vrstvu, zamícháme a přivedeme k varu na 5 minut, dokud směs nezhoustne.
V další části si připravíme těsto. Smícháme všechny suché suroviny a přidáme olej, mléko a jogurt. Do vymazané a vysypané formy (malý pekáček) nalijeme polovinu těsta, přidáme malinovou vrstvu, nastrouhanou čokoládu a navrch znovu zbytek těsta. Dáme péci na 50 minut na 150 stupňů. Vychladlý koláč můžeme při servírování posypat moučkovým třtinovým cukrem.