Malinové řezy

01.07.2018

Nastaly letní prázdniny a já mám pro Vás další buchtu. Dobrota z čerstvých malin ze zahrádky, která je vhodná ke snídani či k odpolední kávičce.
Mňamka i pro pány :-)

Těsto:
  • 2 a 1/2 hrnku špaldové hladké mouky,
  • 1 lžička sody,
  • 1/2 PrDoPeč (Amylon),
  • 1/2 lžičky soli,
  • 150 g bílého jogurtu,
  • 1/2 hrnku ovesného mléka,
  • 1/2 hrnku řepkového oleje,
  • 1/2 hrnku třtinového cukru,
  • 1/2 hrnku strouhané hořké čokolády (nahrubo).

Malinová náplň:

  • 2 hrnky domácích malin,
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu,
  • 1/4 hrnku vody,
  • 2 lžíce třtinového cukru.

V kastrůlku smícháme suroviny na malinovou vrstvu, zamícháme a přivedeme k varu na 5 minut, dokud směs nezhoustne. 

V další části si připravíme těsto. Smícháme všechny suché suroviny a přidáme olej, mléko a jogurt. Do vymazané a vysypané formy (malý pekáček) nalijeme polovinu těsta, přidáme malinovou vrstvu, nastrouhanou čokoládu a navrch znovu zbytek těsta. Dáme péci na 50 minut na 150 stupňů. Vychladlý koláč můžeme při servírování posypat moučkovým třtinovým cukrem.