Mrkvová bábovka
14.03.2018
Po dlouhé době mám pro Vás další recept z řady zdravých dezertů :-) U nás doma jsou bábovky na denním režimu a pečou se na různé způsoby. Nyní jsem vyzkoušela verzi "zeleninovou" a nešlápla jsem vůbec vedle. Tato mokrá bábovka chutná velmi vláčně, lahodně a hlavně patří mezi ZDRAVÉ alternativy v pečení.
![](https://d80cecfdee.clvaw-cdnwnd.com/d237ded440f69d6a63348981d6022c5a/200000229-7160a725c4/IMG_20180313_185932_HDR.jpg?ph=d80cecfdee)
Suroviny:
- 300 g najemno nastrouhané mrkve,
- 300 g celozrnné špaldové mouky,
- 300 g kefíru (či acidofilního mléka),
- 1 prášek do pečiva (bezfosfátový),
- 2 vejce,
- 220 g třtinového cukru,
- 100 g mletých ořechů,
- 4 lžíce olivového oleje,
- hrst rozinek,
- lžička mleté skořice,
- lžička mletého zázvoru,
- špetka muškátového oříšku.
Postup:
Nejprve ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, kefír a mrkev. Poté přisypeme mouku s práškem do pečiva, ořechy, rozinky a koření. Ušlehané bílky propojíme s hutným těstem do nadýchané podoby a dáme do vysypané bábovkové formy péct na 150 stupňů na cca 1,5 hodiny. Vzhledem k vysokému podílu mrkve a kefíru se dezert peče trochu déle, ale výsledek stojí za to ;-)