Košík
0
0,00 Kč
Po dlouhé době mám pro Vás další recept z řady zdravých dezertů :-) U nás doma jsou bábovky na denním režimu a pečou se na různé způsoby. Nyní jsem vyzkoušela verzi "zeleninovou" a nešlápla jsem vůbec vedle. Tato mokrá bábovka chutná velmi vláčně, lahodně a hlavně patří mezi ZDRAVÉ alternativy v pečení.
Suroviny:
Postup:
Nejprve ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, kefír a mrkev. Poté přisypeme mouku s práškem do pečiva, ořechy, rozinky a koření. Ušlehané bílky propojíme s hutným těstem do nadýchané podoby a dáme do vysypané bábovkové formy péct na 150 stupňů na cca 1,5 hodiny. Vzhledem k vysokému podílu mrkve a kefíru se dezert peče trochu déle, ale výsledek stojí za to ;-)