Pohankovo-jablečné lívanečky

24.06.2018

Tip na rychlý sladký sobotní oběd nebo sytou snídani :-) 

Suroviny na těsto:

  • 2 hrnky pohankové mouky,
  • 2 hrnky rostlinného mléka (rýžové, ovesné),
  • 2 vejce,
  • 2 jablka,
  • 1 lžička prášku do pečiva,
  • 1 lžička skořice,
  • třtinový cukr či sirup na doslazení.

Dozdobení lívanců:

  • domácí jahody nebo maliny,
  • 1 zakysaná smetana,
  • moučkový třtinový cukr dle chuti.

Nastrouháme si nahrubo jablka, přidáme zbytek surovin a smícháme. Pokud Vám chutnají sladší lívance, můžeme do těsta přidat i třtinový cukr. Těsto necháme 5 minut odpočinout a poté smažíme na rozehřátém oleji (já používám stáčený řepkový)  malé lívanečky. Ozdobit můžeme sezónním ovocem, jogurtem, oříšky apod..

Mně se osvědčil jahodový přeliv (jahůdky ze zahrádky - povařené s trochou cukru) a zakysaný smetana navrch :-) Fakt bašta na sobotu.