Blog

aneb co je nového :-)


Po delší pauze přidávám další recept na blog. Popravdě jsem během těch parných letních dnů neměla ani chuť cokoliv dělat, natož vařit a péct sladké v tom největším vedru. Jo a být k tomu ještě nachlazená 2 týdny (ANO, musela jsem si vybrat ty největší pařáky :-D) bylo úmorné. Ale venku máme už zase příjemně a já mám pro Vás...

Přidávám další letní recept na koláč s ovocem. Dost často používám jako přísadu do buchet jahody a jablka, a tak jsem tentokrát zkusila meruňkovou variantu a namíchanou mouku s kokosem. Prostě skvělé letní osvěžení, doporučuji chladit v lednici :-)

Tento recept jsem jednou zkusila a od té doby se u nás peče pravidelně. Za poslední dva měsíce jsem chlebíček pekla už asi po páté :-D Doma nám moc chutná a když přijdou kamarádky na návštěvu, tak jsou z této bezlepkové buchty nadšené a hned jim posílám recept :-)

Minulý týden putovala domácí cuketa do krémové polévky a tentokrát jsem zkusila zeleninovou buchtu :-D Sice se pekla přes hodinu, ale chutná výborně. Prostě decentně sladký, vláčný a zdravý dezert. A nebojte! Jako cuketa to opravdu nechutná.

Nastaly letní prázdniny a já mám pro Vás další buchtu. Dobrota z čerstvých malin ze zahrádky, která je vhodná ke snídani či k odpolední kávičce.
Mňamka i pro pány :-)

Další recept do sbírky :-) Jednou za čas mám chuť na klasický perníkový koláč. A to bych nebyla já, kdybych neupravila recept do svých představ. Ingredience vychází na koláčovou formu nebo menší pekáček. Do hodiny byl hotový i s přípravou.